PDA

View Full Version : tunze nano 6025 quit on me today


bj32482
11/10/2007, 11:16 AM
What should I do?
the pump is not on any type of wavemaker or timer, Pump has worked great until this morning.
I took it out to clean it and make sure nothing was obstructing it...
BJ Hayden
567 Mckenzi Park Dr.
Benton, KY
42025
[email protected]
5022129298

USC-fan
11/11/2007, 12:16 PM
was the shaft broken?

bj32482
11/11/2007, 12:51 PM
no, it looks fine.
The unit looks new, it just does not come on...

rvitko
11/12/2007, 10:13 AM
How old is the pump? Have you tried another drive unit or pushing the drive unit to start it? I am just curious if the issue is the drive unit or the motor so we know what you need.

bj32482
11/12/2007, 10:53 AM
This is ironic... As I was typing a message to tell you how it doesn't work, I decided to plug it in one more time after it has been out of the tank all weekend and it fired right up. However, when putting it back into my tank I noticed that the clip has a crack in it and will barely hold the unit. The unit is about a year old, is there any way I can get a new clip?

rvitko
11/12/2007, 11:04 AM
Yes, I can send a clip, the clips have been redesigned. The pump sounds like one of the first ones. Does the shaft pull out or is it firmly in place?

bj32482
11/12/2007, 11:32 AM
shaft can be pulled out

rvitko
11/12/2007, 11:50 AM
Why not send me the pump so we can just replace it, clamp and all.

Tunze USA
305 Victor St
Austin, TX 78753

bj32482
11/12/2007, 12:00 PM
That will be fine...
Do you have any idea what the turn around time will be?
Do I need to have "attention Roger" on the box?
Thanks,
BJ Hayden