PDA

View Full Version : 6055 won't start


sps1-2-b
11/25/2007, 02:46 PM
Happy Holidays everyone! I have two 6055 nanos running on a 7095 multicontroller. Everytime I press the feed timer one of the nano doesn't come back on. I would have to play around with the drive unit and impeller (sliding it in and out) to get it spinning. Would anybody know what's wrong? I'm hoping it's something I could fix at home. TIA.

sps1-2-b
11/26/2007, 09:58 AM
bump

rvitko
11/26/2007, 12:10 PM
How old is the 6055? I would check that the stainless steel disk is in place on the shaft and didn't come free in the pump where it could jam between the drive unit and pump walls. I would also clean up any calcium build up. This may also be related to what program you are using on the 7095.

sps1-2-b
11/26/2007, 12:55 PM
Hi Roger, you're right, I didn't see any disc on the steel shaft. I guess it must have fallen off when I cleaned the pump a week ago. Where could I order this part. Thanks.

rvitko
11/26/2007, 02:20 PM
I can send you one by mail- PM me your name and address.

pfy333
12/25/2007, 08:51 PM
<a href=showthread.php?s=&postid=11257229#post11257229 target=_blank>Originally posted</a> by rvitko
How old is the 6055? I would check that the stainless steel disk is in place on the shaft and didn't come free in the pump where it could jam between the drive unit and pump walls. I would also clean up any calcium build up. This may also be related to what program you are using on the 7095.


Roger, I just purchase 2 6055 and a 7095 controller. What exactly is the program that won't work with the 6055's?

rvitko
12/26/2007, 11:17 AM
They will all work but Interval 1 will result in a clicking noise everytime the pump turns off and on. This was solved recently though so if the pumps are from the latest shipment it should be fine and I will get replacement drive units early next week that will solve this issue for anyone who has it.

pfy333
12/27/2007, 01:20 AM
Thanks Roger for the heads up.

522terry
01/01/2008, 01:33 PM
I also have just purchased 2 6055 and a 7095 controller and both units make a clicking noise on interval 1. where can Iget new propellers and the little washer inside these units

rvitko
01/02/2008, 01:46 PM
I just got in the new drive units last week. If you PM me your info I will send 2.

522terry
01/02/2008, 03:14 PM
Thank you so much Roger. This is my first experience with Tunze products and Ive been very pleased with your customer support. Thanks again!

nclapp
01/02/2008, 08:08 PM
Hi,

I've been having similar problems with my 6025 for the past couple months, and finally removed it from my tank. It makes a whirring noise, but the impeller just won't spin. I was about to purchase a new one and my fish store said I should write to Tunze on this forum for advice before dropping the cash for a new one.

Suggestions?

Thanks,

Natty

rvitko
01/03/2008, 10:22 AM
Send it in and I will replace it if I can't fix it.

Tunze USA
305 Victor St
Austin, TX 78753

nclapp
01/03/2008, 11:41 AM
Terrific, thanks; the whole thing or just the corded part? The impeller too?

rvitko
01/03/2008, 12:37 PM
Send the whole thing, especially the impeller.