PDA

View Full Version : ammonia alert


~SIRENA~
12/13/2007, 09:40 AM
Is anyone familiar with the Seachem Ammonia Alert? You stick em on the glass and it is suppose to read ammonia levels continuously. Do they work?

usmc121581
12/13/2007, 09:49 AM
It doesnt work. Just a waste of money.

Blown 346
12/13/2007, 10:07 AM
Without actually testing the wate ror having atest strip get wet, it wont give any type of reading.

Rosseau
12/13/2007, 10:12 AM
I wouldn't buy one as I assumed they aren't accurate, however, they must have some sort of working premise for selling these, no?

Mr31415
12/13/2007, 10:23 AM
Rosseau - love your avatar...

~SIRENA~
12/13/2007, 11:22 AM
It goes inside the tank. It's suppose to change colors if there is a spike in ammonia. Do test strips work?
I get obsessed with ammonia levels when I quarantine and the ammonia test IO take at least 20 minutes. any thoughts?