PDA

View Full Version : ORP Reading not match graphs


Raoul5Duke
11/03/2011, 09:40 AM
This is for an ACIII Pro. I recently installed an ORP probe and my readings are consistently anywhere from 250-285. I'm not injecting ozone so this is really not something I am monitoring too closely. Anyway, when I pull up the graphs either from the ACIII on my cpu or Aquanotes on my Ipad the graph shows readings all over the place from 68-900. The probe was from BRS and is supposed to be calibrated already so I never messed with the calibration I just plugged it in and turned the ORP to enabled on the ACIII.

damonbrodie
11/05/2011, 08:22 AM
Subscribing to your thread. I also have seen this problem. The AC3 shows Orp readings in the 390 range, but the aquanotes app shows values in the 800 range on the graph.

I just reset my AC3 so all my current graphs are empty, but I'm going to look at the data feed that is provided once some entries are available....

aquamanic
11/05/2011, 08:51 AM
Can that port be configured for either ORP or pH?

damonbrodie
11/05/2011, 09:35 AM
No. It is orp only. Looks like a bug in the firmware. The ac3's historical data that it maintains does not match the real data that is collected. The current vales on my unit are 400+- the data logged values are 800+- strange....

Raoul5Duke
11/05/2011, 05:27 PM
Good to know I'm not the only one. Hopefully someone has a solution.