PDA

View Full Version : New pH probe not calibrating


Natural Blue
01/17/2012, 08:16 PM
I'm trying to calibrate my lab grade pH probe that is brand new and no matter which solution I set it in to settle is always says 250. I'm I missing something? The probe is brand new so I'd hope it wasn't defective from the get go, and yes I've enabled the probe.

kenargo
01/17/2012, 08:20 PM
The probe comes with a rubber cap iver the end of it; did you remove the cap? I only ask because 250 is about the reading you might get if the probe is in the shipping liquid.

Natural Blue
01/17/2012, 08:35 PM
The probe comes with a rubber cap iver the end of it; did you remove the cap? I only ask because 250 is about the reading you might get if the probe is in the shipping liquid.

Yeah I removed the cap.

Wish I would have waited another 5 minutes to start this thread. I unplugged/plugged it in about 5 more times and then walla it finally started calibrating. So it is working now and pH is at 8.24.