PDA

View Full Version : installing a flow restrictor


caddydaddy
03/21/2012, 07:56 PM
I was looking to install the flow restrictor to upgrade my old watts RO/DI unit.
But I didn't find a similar piece in the waste water tube, but there is a short unit that is installed on the line that says 250 ml with an arrow for flow direction. is this the restrictor I need to remove? replace?


Thanks,

AJ

Buckeye Hydro
03/21/2012, 08:16 PM
I was looking to install the flow restrictor to upgrade my old watts RO/DI unit.
But I didn't find a similar piece in the waste water tube, but there is a short unit that is installed on the line that says 250 ml with an arrow for flow direction. is this the restrictor I need to remove? replace?


Thanks,

AJ

Yes sir. That is the flow restrictor. It is intended for use with a 24 gpd membrane.

Russ

caddydaddy
03/21/2012, 09:00 PM
Great! I'll remove that before I install the new restrictor.

Going to do that sanitizing first though.

Thanks for the quick response!

Buckeye Hydro
03/21/2012, 09:08 PM
So are you going to install a higher capacity membrane?

caddydaddy
03/22/2012, 10:38 AM
Yup, Got a 75 gpd membrane from BFS. :) Along with add on DI and a pressure gauge.

Buckeye Hydro
03/22/2012, 11:32 AM
:thumbsup: