PDA

View Full Version : Switches reporting wrong with new firmware


ScottB
08/18/2012, 11:26 AM
I just update to the latest firmware this morning, and now my sump-lo switch and my cabinet light switch report OPEN, even though I know they are Closed. Has this happened to anyone else, and how do I fix it?

Thanks in advance.

aquamanic
08/18/2012, 12:06 PM
That's a first.

I'd unplug the breakout box then plug it back in.
If that doesn't work, reboot the controller.

ScottB
08/18/2012, 01:41 PM
Well, you're onto something. I found the control cable pulled out a bit from where I changed out the network cable so that I could do the upgrade. I put it back in and the sump lo switch is working, but my cabinet light still isn't. I no longer believe it is the firmware, but something I've done.

Thanks for the feedback.

ScottB
08/18/2012, 01:43 PM
BTW, can you telnet into the APEX and query switch status? That would be handy.

RussM
08/18/2012, 04:35 PM
No, not directly. The only way to monitor a switch input is using a VO dedicated to that purpose.


You might want to utilize the suggestion in this thread: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2178133

ScottB
08/18/2012, 04:40 PM
Thanks again. It was all stupid me and not the hardware. I am up and running again.

aquamanic
08/18/2012, 07:58 PM
Now you have to do one of those Homer Simpson head slaps...

ScottB
08/19/2012, 06:35 AM
Doh!