PDA

View Full Version : Litermeter3 amperage


pandimus
03/13/2015, 10:30 PM
I would like to use my reef angel 12v power control module to power my litermeter3 so I can use the float switch to shut off when my waterchange barrel gets empty. I have a lm3,and wxm. How much amperage will it use as my module is only capable of 500 mA per channel

pandimus
03/15/2015, 12:33 PM
Also need help identifying this pump generation.. It does have a plastic caphttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/15/6453a0958da00a18a7659e9da46cb2a8.jpg

SpectraPure
03/15/2015, 02:33 PM
You can do what you want - only one pump runs at a time and it's not more than 300 mA.

The plastic cap pumps are antiques and there are no replacement parts available.

Support at SpectraPure.com

pandimus
03/15/2015, 03:08 PM
Uh oh.. Even the tubing doesn't fit? That's the part I need

SpectraPure
03/15/2015, 03:11 PM
The photo made things look worse than they must be.

The Gen4 tubing kit will work for you.

http://spectrapure.com/DOSING-TOP-OFF/LITERMETER-REPLACEMENT-PARTS/LiterMeter-III-Tubing-Replacement-Kit-Gen4

pandimus
03/15/2015, 03:20 PM
Why did the photo make it look bad? The pump is still strong.. Can't stop with my fingers

pandimus
03/15/2015, 03:34 PM
Also a newer pump with fit fine when this one dies correct?

SpectraPure
03/15/2015, 03:46 PM
That is correct.

pandimus
03/15/2015, 05:29 PM
Thanks for the help

SpectraPure
03/16/2015, 10:39 AM
=) you are welcome!

pandimus
03/17/2015, 01:42 PM
Question... My maintenence button does nothing.. It's version 1.0 is it broken or wasn't implement at that time?

SpectraPure
03/17/2015, 01:49 PM
Does it function as a right-arrow when navigating the display?

pandimus
03/17/2015, 01:50 PM
Yes

SpectraPure
03/17/2015, 01:58 PM
I don't remember not having the Maint function from the start. We really needed it back then because the pumps would get dirty much quicker and maintenance was critical.

Do you mean that in over 14 years, you have not gone over 300 total hours of operation OR not have it beep until now?

pandimus
03/17/2015, 02:12 PM
I'm not first owner. I just got it. Was replacing the tubing hoping to reset counter and nada

SpectraPure
03/17/2015, 02:21 PM
It may be nada. We have no way to service those now.

Sorry.

pandimus
03/17/2015, 02:49 PM
It may be nada. We have no way to service those now.

Sorry.
Oh OK that's too bad. Guess I should of bought from you guys rather than trying to be cheap about. It.. I'll just set a reminder on my calendar to check every 3 months to clean and inspect them

SpectraPure
03/17/2015, 03:09 PM
It's 14 years old. Hope you got a deal on it.