PDA

View Full Version : Phosphate limited??


dcw1sfu
05/23/2016, 01:08 PM
Tested Phosphates and nitrates for the fist time in a while. Tank looks great since starting full aquaforest about a month and a half ago.

Today's readings are phosphates 0 (hanna ULR tested a couple times) and Nitrates 5 with Red Sea Pro.

I'm assuming because i have 0 phosphates this isnt allowing the nitrates to lower. My plan is to remove AF phosphate remover and see if that fixes the problem.

Any thoughts??

carlosmos
05/23/2016, 11:48 PM
Sounds logical. You can add your frozen feed too.


Enviado desde mi iPhone utilizando Tapatalk

dcw1sfu
05/24/2016, 01:52 AM
Its a 60 gallon tank with 9 fish and I feed pellets twice a day and frozen once a day. So feeding heavily in a well stocked tank.

Using the following aquaforest products:

Probiotic Salt (weekly 15-20% water change)
Pro Bio S
NP Pro
Coral A / B / E / V
Coral Food
Phosphate Minus (just took offline today)
Carbon
Component Strong

I will see if taking the phosphate minus offline evens out the phosphate/nitrate ratio.