PDA

View Full Version : Need help confirming if I can just switch the ballast?


Dragonvale
08/28/2016, 11:56 PM
I like this fixture

http://www.ebay.com/itm/MH-24-Metal-Halide-T5-Aquarium-Light-Coral-Reef-Marine-250W-Bulb-Lamp-LED-346W/111477953282?_trksid=p2047675.c100010.m2109&_trkparms=aid%3D555012%26algo%3DPW.MBE%26ao%3D2%26asc%3D38828%26meid%3Dea970d1224a64d84a90d046cc5663 eef%26pid%3D100010%26rk%3D1%26rkt%3D24%26mehot%3Dag%26sd%3D262596421067

The only thing I don't like is the 250 watt double end. Can I switch the ballast to a 150 and just use a 150 double end? Yes, its going to cost more but I'll get what I really want also. Please let me know your thoughts.

Thank you

phc567
08/29/2016, 03:08 AM
So you basically want to use the fixture and change all the guts. If that is correct. Then yes it will work.

jayball
08/30/2016, 08:19 AM
according to this:

http://reefkeeping.com/issues/2007-03/sj/index.php

they do not use the same socket, Rc2 vs. R7

I would do more research before proceding