PDA

View Full Version : Quick question


madreefer2013
11/21/2016, 02:53 AM
Can The phosphate minus and carbon filter media be added directly in the sump or do we have to buy the AF110 and put the media in there?

plyle02
11/21/2016, 06:06 AM
Hi,
Any fluidized reactor will work. Also can use passive in a sock, but it will be more effective if used in a type of fluid type reactor. AF reactors are nice, but you can use any reactor :)

madreefer2013
11/21/2016, 09:10 AM
So this would be ok?

http://www.marinedepot.com/Vertex_RX_U_1.5_Universal_Media_Reactor_Internal_Filter-Vertex_Aquaristik-VX01170-FIFRIT-vi.html

thanks

plyle02
11/21/2016, 04:02 PM
Yes, that would work just fine :)

madreefer2013
11/22/2016, 06:14 AM
Many thanks. So the Carbon and Phosphate Minus would go into the filter chamber/reactor?

plyle02
11/22/2016, 06:16 AM
Yes, many such as myself also use Zeo Mix on the bottom, then AF Carbon on top of it, then AF Phosphate Minus on top of the AF Carbon. The set point is a gentle tumble but for the media to not escape the reactor, that is your flow rate :)

plyle02
11/22/2016, 06:18 AM
Like this :)

http://i425.photobucket.com/albums/pp331/plyle02/IMG_7443.jpg (http://s425.photobucket.com/user/plyle02/media/IMG_7443.jpg.html)

madreefer2013
11/22/2016, 10:48 AM
Like this :)

http://i425.photobucket.com/albums/pp331/plyle02/IMG_7443.jpg (http://s425.photobucket.com/user/plyle02/media/IMG_7443.jpg.html)

Cool . Thanks. Would a 1.5L Reactor be sufficient?

plyle02
11/22/2016, 03:17 PM
Not sure the size of your tank, but this one is 1.5 liter and I use on my 120 gallon sps tank :)

madreefer2013
11/23/2016, 10:44 PM
Mine is 88gals so I'm guess 1.5 l is ok