PDA

View Full Version : Rodi doesn't work


SNAKEMANVET
05/23/2017, 03:44 PM
My rodi started loosening pressure, so I bought all new filters and membrane that's 100 gpd.got all back together and pressure is still the same and the last canister filter is dry.No water is making there.I am stumped.

05/23/2017, 04:22 PM
It wouldn't normally leave the last canister dry, but if you changed the GPD rating of the membrane you likely have the wrong flow restricter on the waste water.

SNAKEMANVET
05/23/2017, 04:23 PM
I replaced all with the same filters and membrane.Nothing has changed.

Vinny Kreyling
05/23/2017, 04:37 PM
You have a blockage in the line between the last 2 canisters.
Time to take them apart & inspect,
Start with disconnecting the last one & see if water flows out of the hose to it.
If not the problem in in there, If yes then it's in the last one.

SNAKEMANVET
05/23/2017, 05:42 PM
Update, it's making water but not as much as before and water pressure is around 40 psi, before it was 65.

logan 12
05/23/2017, 08:44 PM
Lower pressure means less water being made. Not sure which membrane you have, but the 1812s are usually ment to run at 80psi.

scuzy
05/24/2017, 12:47 AM
Check your flow restrictor


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Opus123
05/24/2017, 12:12 PM
I would call your water department and ask if the water pressure has changed for some reason.

SNAKEMANVET
05/24/2017, 05:17 PM
Thanks guys,I have my pressure set to my house at 65 psi.I turned up the pressure and it stayed the same. I am thinking my membrane is a lower gpd than my old one.My water pressure here is great, I was surprised it was around 100 psi.

SNAKEMANVET
05/26/2017, 04:56 AM
Still have an issue, when done making water my first filters canisters are only half full of water.they keep draining down.