PDA

View Full Version : ACII keeps freaking out.


HotHotHot
12/19/2005, 09:48 AM
Hi Curt,

I've had an ACII for about 4 years now and recently it has started displaying the wrong temp, pH, and ORP.

The temp drops to 62, pH to 6.? and ORP to 450. These problems remain even after a full reset of the controller.

Any ideas?

Ed

Edited to say that the controller is powered through a surge protected but not battery backed up outlet on a UPS.

And, sometimes it resets itself to the correct readings.

North Bay 101
12/19/2005, 02:06 PM
Is the fluctuations caused by something being turned on and off? I have a cat that likes to chew on cords. Just throwing out suggestions.

HotHotHot
12/19/2005, 02:50 PM
Nope, no cats. LOL.

As far as something turning on/off, I'm not really sure. Same equipment, connections, and program for quite a while.

Ed

cmc5dc
12/19/2005, 03:33 PM
I had mine previously do that and had to replace the whole unit....out of warranty:(

HotHotHot
12/19/2005, 03:36 PM
<a href=showthread.php?s=&postid=6317793#post6317793 target=_blank>Originally posted</a> by cmc5dc
I had mine previously do that and had to replace the whole unit....out of warranty:(

That's what I was thinking.

UGH!

clp
12/20/2005, 12:07 PM
Unplug each probe one a time and see if that affects the readings. Also, if you have a serial cable plugged in, try unplugging and see if the readings return to normal. If so, then you have a ground loop and need to get an isolator (part #SERIPC9).

Curt

HotHotHot
12/20/2005, 12:52 PM
Thanks Curt, I'll give it a try.

Ed

HotHotHot
12/23/2005, 09:47 AM
Nope. Looks dead. Fortunately I had a "backup" controller for my new tank.

Ed