PDA

View Full Version : ammonia


mulsco4201
02/21/2006, 05:14 PM
can you cycle tank with household ammonia and if so how much would you use to start cycle in a 60 gallon tank?

kau_cinta_ku
02/21/2006, 05:20 PM
i am sure you could however i don't reccomend it. i would just get some uncured LR or a raw shrimp from the grocery store to start the cycle

bertoni
02/21/2006, 05:26 PM
I wouldn't use any household ammonia since I'd be afraid of some soap, etc, or other ingredients. You can get ammonium choride from the Photographer's Formulary on the web, if you want to use a chemical. If the tank has live rock (cured or uncured), there's no need either for the shrimp or a chemical, though.

AllenFord_SC
02/21/2006, 06:03 PM
Some people even pee in the tank but that is just weird.