PDA

View Full Version : how many gph?


an-enemy
05/25/2006, 12:09 AM
i am going to drill my tank but i dont know how big to make the bulkheads. If i have two 1" bulkheads going into my sump how many gph would that be? What would be a good flow for a 29 gal.?

Yinger
05/25/2006, 12:30 AM
you can use the drain calc on the homepage... but 1 inch is more than enough. I'm getting a 120 and only having a 1.5 inch drain.

DrBDC
05/25/2006, 05:26 AM
That's more than enough to go to a sump. Get your turnover from powerheads/closed loops not from sump turnover.