PDA

View Full Version : live rock-no filter


lmh11706
10/05/2006, 09:10 AM
is it possible to have lots of live rock-live sand-and a protien skimmer and good flow-but no filter-can the live rock do all the biological filtration

raskal311
10/05/2006, 09:16 AM
Yes

Island Hopper
10/05/2006, 09:24 AM
I'm going with live rock sump/refugium deep sand bed in my 150, so far so good.

Travis L. Stevens
10/05/2006, 09:48 AM
Yes. I do that.

ambaratur
10/05/2006, 09:51 AM
<a href=showthread.php?s=&postid=8281054#post8281054 target=_blank>Originally posted</a> by lmh11706
is it possible to have lots of live rock-live sand-and a protien skimmer and good flow-but no filter-can the live rock do all the biological filtration

A protien skimmer is a filter.... And live rock is considered a biological filter as well - so you will not be completely without a filter. :)

geekreef_05
10/05/2006, 10:48 AM
research DSB's before you get into them...make sure thats what you want.

they can get nasty is it takes a turn for the worse

Travis L. Stevens
10/05/2006, 11:15 AM
<a href=showthread.php?s=&postid=8281698#post8281698 target=_blank>Originally posted</a> by geekreef_05
research DSB's before you get into them...make sure thats what you want.

they can get nasty is it takes a turn for the worse

That is true. But the same goes for BB tanks. Proper maintenance on any substrate choice is crucial. There isn't a single substrate that doesn't require attention.

HDAlien
10/05/2006, 11:26 AM
Yes, my system is LR, LS, and a skimmer, I have great water parameters.

HDAlien

barjam
10/05/2006, 12:13 PM
My skimmer outputs into a sock to kill micro bubbles but otherwise thats what I do.