PDA

View Full Version : Adding deionization canister to RO unit


Fermat
11/15/2006, 06:38 AM
I have a 3-stage seachem RO and was thinking to add a deionization canister such as this one:

http://www.drsfostersmith.com/Product/Prod_Display.cfm?pcatid=12096&N=2004+113775

It claims it can be added to "most" RO units. I have a seachem Pinnacle 35g/day model and the output is very low pressure. Do deionization canisters depend on the input pressure, and does anyone know if it will work with my model?

sarduci
11/15/2006, 07:34 AM
Yes, as long as you can hook the output of you RO unit to the 1/4" input on that unit. Pressure has no bearing on the DI process, only on the RO process with the membrane.

AZDesertRat
11/15/2006, 10:15 AM
Check with www.thefilterguys.biz , they are a RC sponsor and have a much better price than that plus it comes with a refillable DI cartridge.