Reef Central Online Community
Tunze USA

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > General Interest Forums > Lighting, Filtration & Other Equipment
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 07/27/2018, 09:18 PM   #3976
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 481
Hi powermodule users. I am curious about what you guys have your led settings at. Do you use the red led or leave it off completely?
Thanks!


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 08/07/2018, 04:04 AM   #3977
Jay Ellul
Registered Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 161
Quote:
Originally Posted by theshaman View Post
Hi powermodule users. I am curious about what you guys have your led settings at. Do you use the red led or leave it off completely?
Thanks!


Sent from my iPhone using Tapatalk


I have red set to 25% and all others 100%


Sent from my iPhone using Tapatalk


__________________
Jay
Jay Ellul is offline   Reply With Quote
Old 08/07/2018, 04:07 AM   #3978
Jay Ellul
Registered Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 161
This is combo I have. Looks very nice. Pretty blue heavy.




Sent from my iPhone using Tapatalk


__________________
Jay
Jay Ellul is offline   Reply With Quote
Old 08/16/2018, 06:08 PM   #3979
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 144
Hello folks, for those of you with the WiFi LED Powermodule, please review this blog post!

https://www.atinorthamerica.com/wifi...rmware-update/


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: https://www.atinorthamerica.com/contact/
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 08/18/2018, 05:21 PM   #3980
TRobertson
Registered Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
I currently have 2 Gen3 Radions which work, but the fan noise has always driven me crazy. I'm considering switching to 4x39W Powermodule for my 40 breeder.

Earlier in this thread some have mentioned the fan noise on these powermodules to be very quiet, however I assume the fans are variable and can speed up and slow down based on temperature. So I worry those were talking about noise at minimum level, not at max level.

I plan to hang mine, no canopy. I like some shimmer so I suspect I'll keep LEDs at 100% which I would assume will ramp the fan speed to max. How loud are the fans when running at max speed? Do they run constantly or do they run a few minutes then shutdown for 10 minutes?


TRobertson is offline   Reply With Quote
Old 08/18/2018, 09:08 PM   #3981
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 481
Quote:
Originally Posted by TRobertson View Post
I currently have 2 Gen3 Radions which work, but the fan noise has always driven me crazy. I'm considering switching to 4x39W Powermodule for my 40 breeder.



Earlier in this thread some have mentioned the fan noise on these powermodules to be very quiet, however I assume the fans are variable and can speed up and slow down based on temperature. So I worry those were talking about noise at minimum level, not at max level.



I plan to hang mine, no canopy. I like some shimmer so I suspect I'll keep LEDs at 100% which I would assume will ramp the fan speed to max. How loud are the fans when running at max speed? Do they run constantly or do they run a few minutes then shutdown for 10 minutes?


The powermodule must be used with the cable hanging hardware. It cannot be used in a canopy. You will bleach your corals if you set the leds at 100%
No, you wonít be able to hear the fans when they come on.


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 08/19/2018, 05:19 AM   #3982
Orcus Varuna
Registered Member
 
Orcus Varuna's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Punta Gorda, FL
Posts: 611
Quote:
Originally Posted by theshaman View Post
The powermodule must be used with the cable hanging hardware. It cannot be used in a canopy. You will bleach your corals if you set the leds at 100%
No, you wonít be able to hear the fans when they come on.


Sent from my iPhone using Tapatalk


If properly ventilated I wouldnít see why you couldnít canopy mount (yes there is no provided solution but I could rig something up to hold it in a few minutes) and second I have my LEDs set at 100% all channels and my corals are just fine. For reference Iím running a 24Ē 4bulb unit hung 6Ē AWL over a Reefer 170.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Orcus Varuna is online now   Reply With Quote
Old 08/19/2018, 06:17 AM   #3983
Orcus Varuna
Registered Member
 
Orcus Varuna's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Punta Gorda, FL
Posts: 611
Quote:
Originally Posted by [email protected] ATI NA View Post
Glad to hear!


Keith if I download the new firmware will it wipe the settings connecting it to my router? I havenít had any issues with the fixture tracking time properly after a blackout since I connected it this way. So if this updated firmware only addresses time tracking and wipes my background WiFi settings when installed then I wonít install it. I really donít feel like going through the process of connecting it again lol. I must say again I love the ability to run the configuration software on my local WiFi network and I appreciate you helping me through the process.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Orcus Varuna is online now   Reply With Quote
Old 08/19/2018, 11:22 AM   #3984
TRobertson
Registered Member
 
Join Date: May 2015
Posts: 2
Quote:
Originally Posted by Orcus Varuna View Post
If properly ventilated I wouldnít see why you couldnít canopy mount (yes there is no provided solution but I could rig something up to hold it in a few minutes) and second I have my LEDs set at 100% all channels and my corals are just fine. For reference Iím running a 24Ē 4bulb unit hung 6Ē AWL over a Reefer 170.


Sent from my iPhone using Tapatalk
How loud are the fans when 100%?


TRobertson is offline   Reply With Quote
Old 08/19/2018, 01:49 PM   #3985
Orcus Varuna
Registered Member
 
Orcus Varuna's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Punta Gorda, FL
Posts: 611
Quote:
Originally Posted by TRobertson View Post
How loud are the fans when 100%?


I donít notice them over my skimmer and the constantly running air conditioner (I live in Florida). No rattling if thatís what your asking.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Orcus Varuna is online now   Reply With Quote
Old 08/20/2018, 10:24 AM   #3986
[email protected] ATI NA
Registered Member
 
Join Date: May 2017
Posts: 144
Quote:
Originally Posted by Orcus Varuna View Post
Keith if I download the new firmware will it wipe the settings connecting it to my router? I havenít had any issues with the fixture tracking time properly after a blackout since I connected it this way. So if this updated firmware only addresses time tracking and wipes my background WiFi settings when installed then I wonít install it. I really donít feel like going through the process of connecting it again lol. I must say again I love the ability to run the configuration software on my local WiFi network and I appreciate you helping me through the process.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Yes it will, you are better sticking with what you have. The time management connected to your router is more effective than the change made to the firmware.


__________________
Keith - ATI North America
Have a problem? Start a support ticket here: https://www.atinorthamerica.com/contact/
Call us at (303) 459-2119 - 25 years in aquariums, 12 professionally

Current Tank Info: 175g mixed powered by an ATI LED Powermodule
Keith@ ATI NA is offline   Reply With Quote
Old 08/26/2018, 03:26 AM   #3987
Punchanello
Registered Member
 
Punchanello's Avatar
 
Join Date: Apr 2017
Location: Australia
Posts: 170
Having an issue with my 80 watt wifi powermodule. Will turn on, can log in, no lights. Started when I removed the cable from the controller unit last night. Tried the factory reset and still no good.

I'm in Australia so tried to log a ticket with ATI (Europe). Basically their online help is non-existent. Won't even allow me to submit. Getting pretty worried. Unit is only 8 months old.

Sent from my Pixel XL using Tapatalk


__________________
Don't ask me, I'm new here.

My tank build: http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=2647315
Punchanello is offline   Reply With Quote
Old 09/08/2018, 03:59 PM   #3988
gandolf8
Registered Member
 
Join Date: May 2007
Location: Fulton, NY
Posts: 1,242
Just bought a 48" hybrid 4 bulb fixture any one got a good program they like share ?


gandolf8 is online now   Reply With Quote
Old 09/08/2018, 04:21 PM   #3989
theshaman
Registered Member
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 481
Quote:
Originally Posted by gandolf8 View Post
Just bought a 48" hybrid 4 bulb fixture any one got a good program they like share ?


I have my leds set to blue plus setting for 10 hours total time. 1 hour ramp up and 1 hour ramp down. The rest of the 8 hours they are at 55% intensity. I donít dim my T5s. They are on at 100% for the 8 hours the leds are on.


Sent from my iPhone using Tapatalk


theshaman is online now   Reply With Quote
Old 09/10/2018, 02:31 AM   #3990
jukos
Registered Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 1
Hey,
I became a happy owner of the 4x54W + 3x75W LED Ati Hybrid lamp. Can you share graphics with settings ?. At the moment the lamp is on the factory settings and I have an impression that the aquarium is overexposed.


jukos is offline   Reply With Quote
Old 09/10/2018, 04:00 AM   #3991
Orcus Varuna
Registered Member
 
Orcus Varuna's Avatar
 
Join Date: Mar 2016
Location: Punta Gorda, FL
Posts: 611
Quote:
Originally Posted by gandolf8 View Post
Just bought a 48" hybrid 4 bulb fixture any one got a good program they like share ?


Iím running two hr ramps with a 7hr max setting photo period with leds and 4t5ís at 100% all channels. For reference Iím running a 4 bulb WiFi unit over a Reefer 170.


Sent from my iPhone using Tapatalk


Orcus Varuna is online now   Reply With Quote
Old 09/11/2018, 08:25 AM   #3992
gandolf8
Registered Member
 
Join Date: May 2007
Location: Fulton, NY
Posts: 1,242
Does anyone have the 48 ati hybrid w/4 bulbs
That I can try there program ? thx


gandolf8 is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:47 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright ©1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2018 DragonByte Technologies Ltd.