Reef Central Online Community
Marine Depot

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > General Interest Forums > Lighting, Filtration & Other Equipment
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

User Tag List

Reply
Thread Tools
Old 06/24/2020, 03:09 PM   #1
snulma1
Registered Member
 
snulma1's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: New York, NY
Posts: 2,281
How Long?

How long would you wait while putting a new RODI system online to see when the TDS clears?
Mine has been running without the DI resin for one hour now and TDS is still over 200.
I have one stage sediment filter, two carbon followed by 90 GPD RO filter.
The PSI is 60.

Is there something missing? Did I screw something up?


snulma1 is offline   Reply With Quote
Old 06/24/2020, 04:56 PM   #2
Vinny Kreyling
Registered Member
 
Vinny Kreyling's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miller Place, NY
Posts: 6,547
Sounds like membrane problems, make sure it is pushed all the way, there are o rings so it requires some extra oomph.
Then check your ratio of product to waste, it should be around 4-1 waste to product.
If that does not solve it then check with the seller & explain your problems & what you have done.


__________________
250 gallon mixed reef, 2 Reefbreeder's Photon V 2, RD 3 Speedy 80 Watt, DAS EX-3 Skimmer, MTC mini cal, 2-3/4" Sea Swirls, Aquacontroller & 6 Tunze pumps.
Vinny Kreyling is offline   Reply With Quote
Old 06/24/2020, 05:00 PM   #3
snulma1
Registered Member
 
snulma1's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: New York, NY
Posts: 2,281
Quote:
Originally Posted by Vinny Kreyling View Post
Sounds like membrane problems, make sure it is pushed all the way, there are o rings so it requires some extra oomph.
Then check your ratio of product to waste, it should be around 4-1 waste to product.
If that does not solve it then check with the seller & explain your problems & what you have done.
You nailed it. Like an idiot, I put the membrane in backwards. I should have realized when the water was flying out of both waste and product lines. Flipped it, now my TDS is creeping down.

Thanks


snulma1 is offline   Reply With Quote
Old 06/24/2020, 05:04 PM   #4
Vinny Kreyling
Registered Member
 
Vinny Kreyling's Avatar
 
Join Date: Nov 2002
Location: Miller Place, NY
Posts: 6,547
@ least you figured it out.


__________________
250 gallon mixed reef, 2 Reefbreeder's Photon V 2, RD 3 Speedy 80 Watt, DAS EX-3 Skimmer, MTC mini cal, 2-3/4" Sea Swirls, Aquacontroller & 6 Tunze pumps.
Vinny Kreyling is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:53 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2020 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014
User Alert System provided by Advanced User Tagging v3.3.0 (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2020 DragonByte Technologies Ltd.