Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > EcoTech Marine
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
Thread Tools
Old 12/20/2017, 06:27 PM   #1
myram
#347, 18 years
 
myram's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Biddeford, ME
Posts: 1,726
Radion Problem

I have a G2 Pro that has been working fine for a couple of years. Today I come home and it's not on and the red LED is blinking at the buttons. I rebooted it thru EcoSmart Live, and it stays on for 45 minutes to an hour, then does it again.

Buttons are disabled, I just unplugged it for about 15 minutes, powered it back up, went into EcoSmart Live and made sure the buttons are disabled in there, clicked on program aquarium.......and I'm waiting to see how it does.

Any ideas?
Any fix?

I really hate to have to buy a new one at this time of year, but I also need lights on the tank.

Thanks for any help.

Steve


__________________
54gal RR Corner Bowfront, custom wood&SS hood, Ecotech Radion Pro + 2-T5ho, 2-Ecotech MP10wES
30gal breeder sump, Skimz SM-161, Phosban 150, 2-Aqueon Pro 250w heaters, PanWorld 50PX
Reef Angel Plus
myram is online now   Reply With Quote
Old 12/20/2017, 06:35 PM   #2
myram
#347, 18 years
 
myram's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Biddeford, ME
Posts: 1,726
It only stayed on for about 15-20 minutes.......and did the same thing again.


__________________
54gal RR Corner Bowfront, custom wood&SS hood, Ecotech Radion Pro + 2-T5ho, 2-Ecotech MP10wES
30gal breeder sump, Skimz SM-161, Phosban 150, 2-Aqueon Pro 250w heaters, PanWorld 50PX
Reef Angel Plus
myram is online now   Reply With Quote
Old 12/20/2017, 09:15 PM   #3
crawling junk
Registered Member
 
crawling junk's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 58
Check if the fan turns on. And its not over heating


Sent from my iPhone using Tapatalk


crawling junk is offline   Reply With Quote
Old 12/21/2017, 09:28 AM   #4
myram
#347, 18 years
 
myram's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Biddeford, ME
Posts: 1,726
That was my first thought...........and the fan is running.

I'm going to remove it from my hood this afternoon and take it apart for a good cleaning just in case............but it didn't feel hot to the touch at all.


__________________
54gal RR Corner Bowfront, custom wood&SS hood, Ecotech Radion Pro + 2-T5ho, 2-Ecotech MP10wES
30gal breeder sump, Skimz SM-161, Phosban 150, 2-Aqueon Pro 250w heaters, PanWorld 50PX
Reef Angel Plus
myram is online now   Reply With Quote
Old 12/21/2017, 06:43 PM   #5
myram
#347, 18 years
 
myram's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Biddeford, ME
Posts: 1,726
Gave it a good cleaning, wasn't that bad.
Put it back together, powered it up..........lasted about 15 minutes.

Looks like it's going to Ecotech for some repair work, and I might as well upgrade to G3pro clusters while it's there.


__________________
54gal RR Corner Bowfront, custom wood&SS hood, Ecotech Radion Pro + 2-T5ho, 2-Ecotech MP10wES
30gal breeder sump, Skimz SM-161, Phosban 150, 2-Aqueon Pro 250w heaters, PanWorld 50PX
Reef Angel Plus
myram is online now   Reply With Quote
Old 12/28/2017, 09:34 PM   #6
taphil
Registered Member
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 216
That happened to mine. It ended up being the UV LEDs/channel that burned out. I reprogrammed the lights and turned all the UV off, and it's been working fine otherwise ever since.


taphil is offline   Reply With Quote
Old 12/31/2017, 07:45 AM   #7
myram
#347, 18 years
 
myram's Avatar
 
Join Date: Dec 1999
Location: Biddeford, ME
Posts: 1,726
Yup, I'm thinking that's what it is with mine too.
When I had it out of my hood, I was playing with it and the UV's were not working.

It's back at Ecotech now, going to upgrade to the G3pro clusters and have them go thru it.


__________________
54gal RR Corner Bowfront, custom wood&SS hood, Ecotech Radion Pro + 2-T5ho, 2-Ecotech MP10wES
30gal breeder sump, Skimz SM-161, Phosban 150, 2-Aqueon Pro 250w heaters, PanWorld 50PX
Reef Angel Plus
myram is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:04 AM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2018 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014