Reef Central Online Community

Home Forum Here you can view your subscribed threads, work with private messages and edit your profile and preferences View New Posts View Today's Posts

Find other members Frequently Asked Questions Search Reefkeeping ...an online magazine for marine aquarists Support our sponsors and mention Reef Central

Go Back   Reef Central Online Community > Sponsor Forums > Neptune Systems
Register Blogs FAQ Calendar Mark Forums Read

Notices

Reply
Thread Tools
Old 12/27/2007, 10:13 AM   #1
Quatro
Registered Member
 
Quatro's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Folsom, CA
Posts: 588
ACjr - capability with DC8, DC4HD, AquaSurf, Lunarsim & Lunarsim Questions

Can the AC jr. base unit have all the above products at the same time?

Also, is the Lunarsim completely user dimmable and adjustable? For Example, can I program 30% light output for LED #1 from 8pm to 10pm, then 60% from 10pm to 12am, and LED #2 will come on at 12am at 30%, etc? Or, is it select a mode (Bahamas) and the LEDs will dim and brighten with the lunar phases of the Bahamas and the user has no other control? Please clarify...

Thanks!



Last edited by Quatro; 12/27/2007 at 10:32 AM.
Quatro is offline   Reply With Quote
Old 12/27/2007, 12:11 PM   #2
kenargo
Premium Member
 
kenargo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Redmond, WA
Posts: 8,341
The Jr can control the devices in question but you will run into the 12 timer limit of you try to configure all the devices on all the components.

You be able to program 12 timers, in any configuration though (you will need 1 for the LunarSim, 2 or more for the AquaSurf (depending on the number of profiles you configure), the DC8 (8) and DC4 (4).

Your other LunarSim question; no, the LunarSim is not user dimmable; it uses the season table to set the percentage; I guess you could modify the lunar table but you would not, for example be able to have the LunarSim be bright/dim at different times during the day as your example. You can change the location (longitude, latitude of the AC3 using AquaNotes).


__________________
Click on my name to visit my homepage and access a collection of AquaController and Apex software, tips, trick and other Q&A including a link to the 'unofficial Apex new users guide' with loads of helpful information and don't forget to put a pin in my location map.

Current Tank Info: 225G, BK 300 Deluxe, Deltec PF601, Precision Marine Kalkreactor, 2-LMIII+6 pumps, SpectraPure UHE, Apex, LunarSim, Tunze 6305s. Mixed reef, clam, fish, etc.
kenargo is online now   Reply With Quote
Old 12/27/2007, 12:32 PM   #3
Quatro
Registered Member
 
Quatro's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Folsom, CA
Posts: 588
Thanks for the response.

So that means, 4 outlets will be taken up for the 4 Tunzes and 8 will be left over for lights, chillers, etc. with the Aquasurf in play.

Too bad about the Lunarsim, the website's description can be misleading IMO...


Quatro is offline   Reply With Quote
Old 12/27/2007, 12:45 PM   #4
kenargo
Premium Member
 
kenargo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Redmond, WA
Posts: 8,341
Yes, that is correct; if you are using 4 tunze and all 4 addresses for the AquaSurf you would be using 4 addresses (leaving 8 for the other timers).


__________________
Click on my name to visit my homepage and access a collection of AquaController and Apex software, tips, trick and other Q&A including a link to the 'unofficial Apex new users guide' with loads of helpful information and don't forget to put a pin in my location map.

Current Tank Info: 225G, BK 300 Deluxe, Deltec PF601, Precision Marine Kalkreactor, 2-LMIII+6 pumps, SpectraPure UHE, Apex, LunarSim, Tunze 6305s. Mixed reef, clam, fish, etc.
kenargo is online now   Reply With Quote
Old 01/04/2008, 07:31 PM   #5
JCurry
Registered Member
 
JCurry's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Annapolis, Maryland, USA
Posts: 375
I have a quick question about the ACjr. How many DC4s and DC 8s can be plugged into the controller? Also if you do not have the ACjr controlling each plug on the DC4 or 8 can you still have things plugged into it just to power them? Thanks


JCurry is offline   Reply With Quote
Old 01/07/2008, 05:27 PM   #6
kenargo
Premium Member
 
kenargo's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Redmond, WA
Posts: 8,341
You are not limited by the number of DC4s and DC8s but you are limited to the number of ports that can be controlled.

The Jr is documented to control 12 timers so 1 DC4 + 1 DC8 = 12 ports if you used all outlets. If you had current issues and wanted to user 2 DC4s and 1 DC8 then you would still be limited to 12 ports, meaning that 4 plugs on the DCx(s) would not be usable.

Since the DCx devices initialize to "off", there would be no way to turn them "on" in order to just use the outlets without control (in reply to your second question).


__________________
Click on my name to visit my homepage and access a collection of AquaController and Apex software, tips, trick and other Q&A including a link to the 'unofficial Apex new users guide' with loads of helpful information and don't forget to put a pin in my location map.

Current Tank Info: 225G, BK 300 Deluxe, Deltec PF601, Precision Marine Kalkreactor, 2-LMIII+6 pumps, SpectraPure UHE, Apex, LunarSim, Tunze 6305s. Mixed reef, clam, fish, etc.
kenargo is online now   Reply With Quote
Old 01/07/2008, 06:17 PM   #7
JCurry
Registered Member
 
JCurry's Avatar
 
Join Date: May 2000
Location: Annapolis, Maryland, USA
Posts: 375
Thanks for the info!


JCurry is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:05 PM.


TapaTalk Enabled

Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Powered by Searchlight © 2014 Axivo Inc.
Use of this web site is subject to the terms and conditions described in the user agreement.
Reef CentralTM Reef Central, LLC. Copyright 1999-2014